LIKE!

favourite links

Monday, February 28, 2011

SAYA NAK JOIN SEMPOI BLOGLIST NADIA



Nick Name :
Miera

Url Blog :
http://diguanarr.blogspot.com

MARI JOIN!!

Tuesday, February 22, 2011

Faceblog untuk Blogger!

Hye kepada para blogger! Jom join FACEBLOG! Fb versi blog! 

Tujuan diwujudkan :
  • MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA 
  • MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA

Monday, February 21, 2011

How to Format HP 3230


RESETTING PHONE BY NOKIA SECRET CODES (steps 1 and 2)

1st step : SOFT RESETTING NOKIA MOBILE
Take backups of ur phone books,calender and others, then simply enter the code
*#7780#

2nd step : HARD RESETTING BY CODE
Just enter the code-
*#7370#
Then it asks for security code enter ur security code whose deafault value is 12345
NOTE:
The battery must be full or the charger has to be connected to the phone so that it does not run out of power and make the phone unusable.
Take backup of the contacts and other important data in MMC .

FLASHING

3rd step :FLASHING : ANOTHER METHOD FOR HARD FULL FORMATTING

This step is known as flashing of phone. Always do this step at last (after 1st 2 steps are over and u are not successfull)

1. Make sure you phone is fully charged. (At minimum 3/4 of bettery should be left)

2. Backup your contacts list and personal files to MMC memory card (if possible).

3. Switch-off your mobile phone.

4. Press and hold these three keys together

-Green dial key,-Star key (*)-Three key (3)

then press the power on/off to swtich on the phone.

Do not let go the three keys until you see the “formatting” screen displayed

5. After a few minutes, the format will be complete. Your mobile will now be at its original factory settings (It will reach the same state as that in when you purchased it).

Saturday, February 19, 2011

Contest Saya Budak Nerd/Skima

Tag from Mr. Lee

SYARAT-SYARAT

Contest ni di buat oleh Cik Aki


Ku belek2 cube 4x4x4 ku. ahah :) last step suda tu! (abaikan keHUDUHAN ku)
 Slogan :

Saya budak Nerd/Skima kerana... ...
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
AKU PUN TIDAK TAHUUUUU!!!!! Aku BLUR!



TAG:
SHAH

Friday, February 11, 2011

Award Untuk Mira

Ha! Nama aku bukan MIRA, tapi miera, 
tapi sama la sikit2 juga tu kan? heheh ;) 


Sapa2 blogger yang bernama Mira, sila lah berkunjung ke BLOG SINI
untuk mengambil AWARD

Nama real aku : Amiera Nur Ezzati ;)

Monday, February 7, 2011

CONTEST PERCUTIAN TERHEBAT KU

CONTEST MASIH PANASSSSSSSS!!!!!
MARI JOIN CONTEST INI YANG DIANJURKAN OLEH CIK NIEJA!!

KLIK SINI!



Percutian (xda bersekolah lah!) Monsopiad Penampang!
Okey! Tym ni kami buat lawatan p Monsopiad Penampang, memang siuk lah! Walau ndakda apa aktiviti di jalankan gara2 cuaca yang tidak mengizinkan, tapi kami ditontonkan cara pahlawan dahulu kala Kaum dusun mempertahankan hak mereka (aku tipu) hehehe.

Percutian ini memang SANGAT HEBAT!! COOLLL!!!
Sebab apa? Sebab kami ndak paya ke sekolah, tapi pg KK enjoys. urang bilang lawatan sambil belajar, but kami tidak! NO sama sekali! ni lawatan sambil ENJOYS!
Kira percutianlah ni kan? hehehehe ;)

Harap2 aku menang ni CONTEST! hehehe, dapat juga aku topup!
Tq Cik Nieja kerana menganjurkannya ;)

TAG :
MNA

My First Day Working

Hahahah! Awal-awal kerja sudah SOI!!!! (malang), BEAUFORT hari ni banjir!! hahahaahh! dalam bha! kekekek! KLIK SINI (bopot banjir). sO kerja ku pun tergendala~ PULANG AWAL!!!! WTF!!!! ITS MY FIRST DAY JOB! CHISKEK~!!! huaaaaaaaaaaa!! aku semangat suda ni! ermmm.. bencana bencanaa!! ermmm!! 

Kedai blum buka g

Menarik Minatku

Baru buka di depan~

Makan.. maakann.. mee gorengg,. haha. yg ciwik putih2 (cina) BUZ ku lah

Tauke Besar Suru tutup, so tutup banjier~ xda urang gak mau pg.~ ngee :)
Esuk ku kerja lagi, 7am+ until 5pm auu!! panat laitu nah!
~TAMMAT!~

BEAUFORT BANJIR LAGI!

BETUL!! Hahahah! Banjir lagi!!! Oleh kerana hujan tidak pandai berhenti 24JAM!
maka bopot menjadi sungai lagi~ agagag!!
mentang2 lah bopot ni sblah Sg Padas, banjirrrrrrrrrr jak la kerjanya,
jejejejej!!! 
tapi, kalau dulu tem aku sekolah menengah masih,
banjir laaa yang ditunggu2, aahah!
apa ndak, SM ST PAUL, sekolah yang menjadi kolam kalau banjir, (sek. Men) lah~
maka, murid2 pun bersorak kegembiraan teda belajar (termasuk aku)
TETAPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
yang malasnya, mau mencuci kelas! huuuu!! paling malas lah!
ah! malas bising2 lah!

Pandangan dari kedai pat aku keja, depan tu stesen keretapi

dalam jo airnya

menuju ke stesen keretapi, dekat bestamart

ni sblah pasar. ehhe
Bomba datang berlumbaa luumbaaa!

Aku, dia & vintage photo contest

Aku mau juin ini kontes lah! huehuehue! Try2 nasib, manatau ada rezeki
keh3x~!~!! 

Contest ni dibuat oleh Encik Kamal,
kalau mau juin bulih KLIK SINI

Syarat2 boleh tengok kat blog encik tersebut yer!
Hadiah pun lumayan tauuu!!! ;)

okey la, ak malas nk tulis banyak2

#NO 1


#NO2


#NO3


TAG :

Sunday, February 6, 2011

Aku ? KERJA ?

Huha, maybe esok aku start kerja, yups kerja!
HAHAHAHA!
kerja di mana? di LITTLE TOWN.
hahaha! tapi entah lah kalau jadi atau tidak
pasal macam kawanku ni dia AJAK-AJAK AYAM seja!
huh!

Kerja APA??
;
;
;
;
;
;
;
HAHAHAH!! JADI WAITRESS LAA!!
huhaaaaaaaa!! auuuuuuuuuuuuu!!
sambil menyelam sambil minum air,
mau kerja sambil mengurat lah!
ahhahahahahahahahahhahahahahaahh!!!!!!
GILAA!!!!!!! EXCITED AKU NI!
huhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Td msg dari kawan ku dia bilang :
"Miera, boss bilang esok kau kompom kerja"
auuuuuuuuuuu!!! eyaa?? eyaaaaaaa?? aku MALU!
hahhahahahahahah!!!
So, memang masa ku pun akan TERHAD! yeahh TERHADDDDDDD!!!!
Bha, mau tido dulu.. tet tet! Kalau kerja, ini lah pengalaman ku pertama kerja
hehuhehuheuheu :)

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !


Friday, February 4, 2011

Hari yang MALANG !

HARI MALANGKU :

Semuanya START diMALAM hari
1. C Karuk bawa JAMMING tapi malam sudah ni, sooo tidak dapat lah. 
(IM THE ANAK EMAS)
2. DUIT BELANJA KU ABIS
boleh lihat DI SINI

3. PERKARA PALING MALANG!!
Aku terGELINCIR DI TANGGA dan JATUH. 
Efeknya -> Tapak tanganku sakit, belakang ku macam something wrong jak

BerKORBAN demi BAJU WSB :)

Huhu. Pada tanggal 2.2.2011, bapaku bagi ku ongkos RM50.
HEH! Duit tu ABIS aku bt beli CD GAME PC (BUDUS!)
yang berHARGA RM15.90 x 2 = Rm31.80sen
kalau berguna tiapa, ni macam install VIRUS jak! andang kau benda CIKAI~
mudaan kamurang BANKRUP! babun!

The Sims 3 & Lara Croft (Tomb Riders)

WHAT’S IN YOUR PURSE?


My First Wallet

ni isi dalam dia.

Duit dalam dia. RM1 jak.

My Wallet untuk ranggi2 jak

Dalam nya. haha. xda duit. ic pun ndakda :P

~SUDAH~


Thursday, February 3, 2011

HAPPY CHINESE NEW YEAR 2011!


Gong Xi Fa Chai! 
Angpow Na Lai :)
Enjoys your holidays!
and 
Have a Great Days!

Wednesday, February 2, 2011

Ask a Blogger!

Tag dari Micel :)
btw Thanks Ya! :)
kadang2 bingung gak mok bt entry neyh tula lmbt mau publish.
nasib2 laa ada juga para penyumbang ilham. (^_^)



~Two questions about your blog~

What is your blog's title and reason to make it yours?
 Kehidupan PANCAROBA . Ntahlah pasal apa. Sebab aku suka kot :P
 
Your blog is categorized as a?  
;personal, photography, food, place, fashion etc...
Apa-apa jak. Hehehe. Dulu2 kebanyakan personal. Skrg ROJAKS suda :D

~Randomly about you~
 
Your favorite colors.
Rainbows :P Bt mostly Purple, Black, Red, Blue, Green, White :)

What is your happiest childhood memory?
Har har har! TEDA!!!!

What is your all time favorite song? Link it from youtube etc.


What was the last song you heard?
Hohoho! Ini terpaksa aku tinguk hpku balik. Its seem like Hujan - Kau Harus Ada

What is your favorite song during exercise/working out?
Gila! Banyak! Tapi paling ku enjoy Couple - C'mon Operator

What song will you hear to get you sleep at night?
Uk's - Bila Diri Disayangi 

Who was the last person you messaged?
My beloved nephew 

What was the best vacation you ever had?
xda.

Food and beverages?
pa2 jak. Asal HALAL dan memang bernas masuk perut!

~Your favorite quote~
~NDAKDA YG MUSTAHIL~


TQ TAG YA DARLS :)

[Contest] Jejaka Terhangat Nak Bagi Henpon Free..!!!

Hohoho! bw punya balas bw. singgah blog aweks ni. jenuk2 entry.. 
ada entry menarik nafsu ku.. hohohohooo!!!
baca punya baca.. ak klik laaaa.. rasa macam xpuas hati gak..
Jejaka Terhangat Nak Bagi Henpon Free..!!!
ada kah orang nk bg HANDPHONE FREE??
macam tipu saja. kadang2 kluar gak
negative thinking ku..
pasal paaa yarhh?? hahahahaha.. adakah henpun tuuuu.......
ermmm.... xpa lah.. orang myb ikhlas nk bgi kan.
hehehe.. lagi pun bukannya dia nk mintak password akaun bank ka apa..
cuma buat entry... dannn "POFPP!!!!!!!!!!!" dapat henpun!
tupun kalau menangg laahh kannnnn (^_^)V

oklah ak xsuka byk membebel. stret powad arh om puteh kecek :P
Nk tau syarat-syarat KLIK SINI
 

Asal aku nak menang CONTEST ni?
Begini.. ermmmm... aku juin contest ni bukan lah nk menang ka apa. pasal aku tau..
MUSTAHIL aku boleh menang kan? orang bilang xda rezeki lah..
Tapi kalau menang tu bersyukurlah pada yang maha kuasa
rezeki datang... hehehe. (macam hipokrit saja!) 
ngeeee!!!!!!!!! xda apa, mula2 tu dalam hati cuma nak join2 saja,
tapi kali ak tengok jenis hp tu.. WOWWWWW!!
dual sim yow! ok lah bagi aku yg byk SIMcard ni (pasan lagi). hehehe :)
servay punya servay... WOWW!!!!! 2GB lah!! mungkin bg aku
itu suda cukup besar~! boleh simpan lagu banyak2 kan?. heheh!!!!
tapi.. tapi... tanya encik Google.. nak tau lebih lanjut about hp tu.. ermmm..
ermmm...... (ragu ni!) xpe larh. :) asal xmintak password akaun bank
Eh? Lupa letak nama ..... ngeee.. tataw plak nk kaitan kan. apa2 pun
I LOVE U :P

DONE ^_^!!
sorry kalau ada yang tidak cukup syarat tu :)

AKU TAG :


Contest Si Manis berbaju kurung

Ku skodeng-skodeng blog yg suda di Update. n wallaaa! mata tertumpuh ke blog Contest-2-u
ada contest baru! kih kih kih! lama aku tidak ikut contest sebab byk yg menghalang dan ada juga sebab
putus asa, hehehe. dah berusaha, tapi tetap xda rezeki gak.. auu.. tp xpa.. anggap jak la join semua ni
sekadar untuk memenuhi ruang yang kosong itu kan  kann kannnnnn :)
ok2 tamo larik tajuk dee!

Kali ni, ak nak try join contest Si Manis Berbaju Kurung
nak cakap aku ni manis.. xjuga,, di jilat2.. masin gak :P aish! apaa daaa ak ni suka larik tajuk!
ok2 malas nk tulis banyak nanti pandai larik tajuk .. ngeee :D

Contest Si Manis berbaju kurung by AZALIA HJ SALLEH


Nak tau Syarat-syarat boleh KLIK SINI

Saya yg dak kechikkk tu. ngeee *gurl* heheh.. cumel x? (pasan)

Ngee!!! Tipu! bukan itu lah! kat bawah ni!
|
|
|
|
|
|
|
|
Tatawlah! maen gitar sambil berbaju kurung . ermmm. ngee!! 



Try nasib jak laa.. ngee.. huduh. auu! :p

Mok tag gadis yang sering berBAJU kurung kot? :
 

Apabila English Versi Lanun!

Waa!! Sangat buat urang KATAWA BASAR owh! har har har! ndak pula ku sangka FB ni nakal juga yarh!!. har har. dan para lanun-lanun rupanya main FACBOOK juga arh!. hahahahaahhaha! Bila aku memBW kan diri ke blogggsss......  blogggggssss c BRENDA (anta batul ka ndak namanya tu, :sumber FB:) ada something wrong. hahaha. bukan salah apa.. Ku baca-baca lah entrynya tu,,, ku lihattt.. dia bilang. cuba kau tukar English UK pg English Pirate. aku tinguk gambar dalam blog nya tu. :(kalau mau details KLIK SINI) pndai2 la kmurang cArik. tajuk entrynya "it's a sunny day. i guest.":  bingung juga, sebenarnya apa motif ni gambar? aku BLUR! har haR! nah! aku pun p mentrai la tukar p ENGLISH (PIRATE) woho!!! Ku teliti setiap perkataan demi perkataan. HAR HAR HAR! ASTAGAAAAAAAAAAAAAA!!!! 
Cuba kamu try tinguk gmbar ak upload?

ni belum tukar tu English lg

Cuba kamurang tinguk yg suda kena tukar? hehehe! lawak banar eh!

Nampaaakk??? ndak tau la apa kamurang rasa.. lawak taw ndak.. tp bg aku.. lucu ni.. ketawa2 aku surang2 ni. hahahaha. palui kan.. Anyway. TQ yarrrrrr Brendaaa.. Baru ku taw ni perubahan dia. dulu ada juga urg kasi tau. tp ndak ku survay batul2.. rupanyaaaa!! hahaha. gilak eh! "Arr!!! (like)"

p/s : cuba kamu p tukar apa2 jak.. ada tu English (upside down) tdk silap. haha. nakal... nakall :P

Kereta jadi Tong Sampah

Gambar di ambil dekat perkuburan cina area inanam. tidak silap lah :)

hehe. sebenarnya kereta tu parking depan tong sampah, then anak panah tu menunjukkan tempat letaknya tong sampah tu, apabila orang dari arah belakang nampak, ia seperti menunjukkan kereta itu tempat letaknya tong sampah. kih kih kihh!

Tuesday, February 1, 2011

Cara Letak YM Status di Blog

Huh! Dari dulu lagi sejak zaman friendster ku, aku caricari macam manalah mok letak benda ni (YM Status) dalam account aku. Lahhh!! Rupanya mau letak KOD. Huh! Tapujiee banar! Setelah sekian lama baru aku terjumpa, oleh itu, aku ingin sharing sama kamurang yang ada yahoo id di sana.. hehe. 

Gambar ID anda Offline :




Gambar ID anda Online :


Cara : 
1. Dashboard > Design > Page Elements > Add a Gadjet
2. Setelah itu Copy Kod di bawah > Add a Gadjet



3. Masukkan YM id anda dalam "ID ANDA" Cth : Miera_bebeh
4. Save dan Lihat hasilnya :)


Sekian TQ

Smokey your eyes.

Huh. sejak bila lahhh pulak aku ni tibatiba mok cerita pasal makeup segala. auu! tapi sebagai perempuan keinginan untuk berketrampilan menarik itu tidak lari dari dalam diri ini. cewaah! memandang.. menjeling.. mengelip... wow! mata mereka semua menawan!!! aku pun jatuh hati dan tertawan. lawa bhaa gink! mana mau carik! pekena eyes shadows.. eyes liner.. maskara... blaa blaaaa (ndak tau pa lg). hati pun terpesona, lagi2 kalau di kasi main2 tu mata.. uyyoo!! bulu mata melentik~ auuu!! panjangg lebattt!! mata bulatttt... berkanta lekap 16mm lg.. baru laaa.. cantik! yay!.. dalam hatiku pun ada keluar rasa iri hati. bha apa ndak. ak pndai guna celak jak (eyeliner) itu pun hancur.. hahah :P 

Clik HERE to FOLLOW!

Butang follower
Open Cbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...