LIKE!

favourite links

Tuesday, May 31, 2011

The Ramlees - Itulah Sayang Guitar Chord




C#m                   G# 
Tanya sama hati apa asal sayang

Dmaj7                   C#m
Adakah tandanya nampak dipandang

Dmaj7                         C#m
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya

G#                         C#m
Punya tanda-tanda hubungan mesra


C#m                   G# 
Tanya sama hati pernahkah merindu

Dmaj7                   C#m
Ingat masa lena apa mimpi mu

Dmaj7                         C#m
Masa berjauhan apa nan dikenang

G#                         C#m
Bila difahamkan itulah sayang


Ulang 2x

C#m
Itulah Sayang


Bentuk Chord :


Selamat Mencuba :)
 

Itulah Sayang - Cover by Diguanarr@me!


Aku Tahu lagu ni dari SOMEONE <3 hee :)
then.. bila dengar.. dengar.. WOW! semuanya dinyanyikan oleh
cewek-cewek yg aku minat..
yang di gelar THE RAMLEES ka ndak silap..
Iaitu Mira (Vokalis Tilu), Yuna, Najwa, n Liyana Fizi.
Jadi, aku pun menarai lahh singging this song.. 
mula.. mulaaa agak kusut jugak.. coz tdk tahu apa chord..
searching d internet.. blum ada! aish!! padaal aku mau sangat-sangat ni..
lagi.. lagi... bila aku search d youtube lagi, aku tinguk la..
ada cewek tu cover lagu ni..
aku tinguk chord yg dia main,. ASTAGA! guna CAPO!
aku manda itu CAPO guitar

Ini lah capo guitar
dan sangat lah BENGANG!!! dan BANGANG!!!
mana aku mok cari benda ni utk men lagu tu!
nah! kali nmpak.. ouh.. boleh main ni..
boleh main ni lagu.. 
aku guna chord yg d dlam tu.. c#m pulaaa intro nya.. dan yg lain.. ntah
apa namanya.. tp memang bunyinya laa! dan puas! dapat main!
:)

Saturday, May 28, 2011

MAY Gathering 2011. "Wasaber's Day"

Hari yang dinanti-nanti oleh para WASABER! Hari ini.. 28 MAY 2011... Sabtu... Hari yang dinanti-nanti oleh aku jugak ! Ur my DRUG~ huha~~!! 




ada berapa jam lagi smua ni bermula.. rindu kawan-kawan blogger!!! :) heeee!!

Tuesday, May 24, 2011

FB VS BLOG

Asal buka FB.. aku akan buka BLOG.. 
bila buka FB, Idea untuk bt post BLOG membuak-buak..
bila buka BLOG. .. smua idea ku buntuh..
Maka.. itu lah terjadi.. blogku sentiasa terbengkalai..
xda update~ huh~~~~~...otakku usang..
lagi-lagi tym keja tuhari.. sikit jak yg dapat aku update..
huargh!! burink~..
lalalalalla

Monday, May 23, 2011

Hypnosis!!







Macam mana kena "PAW!"

anu... mula2.. ada surang lelaki dtg p kedai.. perwatakannya pkai topi.. kaki timpang sebelah kunun.. masa minta num hp kedai, dia ckp.. mau order makanan, tp mau main kol nnt.. pasal tdk tahu apa "BOS" dia mau order kununnn... slpas tu.. aku sndiri p bagi num hp kedai... jadi.. lepas tu.. tdk lama kemudian, ada lelaki tu call office phone la.. xtaw la.. lepas tu.. uncle yg mnyambut call tu.. trus kol kwn aku yg keja dkat cashier.. utk order apa yg org tu mau.. xsilap.. dia order. mee hoon goreng seafood ka.. 4 tapau?? ntah.. lupaa.. yg aku ingat 2 plastik laa.. pastu.. uncle bg rm300 utk tukar duit.. dari sana aku hairan suda.. bt pa org tu mau tukar duit sampai rm300?? paling2 pun duit besar rm100.. ermm.. tapi.. aku tidak pulak terpikir mau tegur.. pasal blur..blurr jugak..suda tu.. kawan ku tu cadang mau hantar makanan tu dengan aku.. org yg KONONnya mengorder tu.. org kerja kesihatan.. bos durang nama "JIMMY" kunun..kununn lahhh.. bersambung tadi.. tapi.. uncle tidak bagi dua orang pergi.. 
pasal tempat tu tidak jauh pun... dalam 69meter jak kali (agak jak) jadi.. kawan aku tu.. pergi la dia sorang..sorangg.. aku pun busy bt kerja tym tu... cuaca hari tu lagi hujan... pastu tidak lama kemudian..

Clik HERE to FOLLOW!

Butang follower
Open Cbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...