LIKE!

favourite links

Saturday, December 31, 2011

MY WISH LIST 2012

Esok dah tahun BARU 2012. :) SELAMAT TAHUN BARU :)


Wishlist utk taun depan :

1- Mendapat keputusan STPM yg GEMPAK! (Insyallah)
2- Kereta Baru (ehem3, 2nd hand pun ndak pa lahhh)
3- Boipren baru (hehehe :p*tipu*)
4- Adik baru (angan_angan)
5- Mau kasi kurang lamak (gumuk haihh)
6- Gitar baru
7- Laptop



Memandangkan Wishlist tahun lalu ada yang sudah tercapai...
Seperti :

1- LESEN

2- Boipren baru. hehe..
3- Kamirah...dslr...


tujaklah kali.. pasal.. mau kurus.. ndak juga kurus.. menten gumuk~. deeee.. ngeee..
apa2 pun.. alhamdulillah.... :)


k bai~.
  


WISHLIST TAHUN 2011

Friday, December 16, 2011

Resepi Kek Tiramisu







Bahan-bahan :


1. 250 gram Cream Cheese (Philadelphia)
2. 100 gram gula
3. 250 gram Fresh Cream (Topping)
4. Ladyfingers (sejenis roti utk tiramisu)
5. 1/2 air @ lebih
6. Serbuk Nescafe
7. Serbuk Koko


Cara membuat :


1. Mula-mula, masukkan 250g Cream Cheese dan 50g gula kedalam mixer. Putar hingga sebati. (b.A)
2. Kemudian, putar 250g Fresh Cream dan 50g gula hingga sebati. (b.B)
3. b.A dan b.B dicampur dan diputar lagi sehingga sebati. (b.C)
4. Setelah itu, bancu 1/2 air dengan nescafe (toksah letak gula).
5. Setelah itu, celup ladyfingers kedalam air nescafe tersebut. Letakkan ladyfingers tadi kedalam loyang dan       susun hingga padat.
6. Kemudian. tuangkan b.C di atas ladyfingers yang disusun tadi. Tabur serbuk koko d atas b.C.
7. Ulang step ke-6 sebanyak dua kali. (Mean, ada 3 layers la)
8. Selepas tabur koko di atas layer yang paling top sekali. Masukkan Kek ini didalam aisbok.
9. Tunggu selama 1jam . dan kek sedia dihidang.. :) (tidak perlu baked punnn)


Bingung? Boleh lagi lihat DISINI

Sunday, October 2, 2011

Resepi Hokkien Mee


Bahan-bahan :

1. Mee Kuning
2. Sayur Sawi dan Taugeh (sukati la mau sayur apa)
3. Bawang segala bawang.
4. Lada Merah (yg besar tu)
5. Ayam dan Fishcake (boleh guna udang..sotong dan apa-apa)
6. Air Rebusan ayam (stok ayam)
7. Air Tepung Jagung @ Kanji
8. Sos Tiram
9. Kicap pekat dan Cair
10. Minyak Bijan
11. Black Pepper @ White Pepper
12. Halia.

Cara-cara : (cara saya)

1. Panaskan minyak.. Tumis bawang segala bawang. kalau mau sedap lagi. boleh tambah udang kering.

2. Masukkan Ayam dan fishcake..

3. Masukkan Stok ayam., Masak hingga air mendidih..

4. Masukkan Sos tiram, kicap pekat, kicap cair.. biar mendidih lagi

5. Masukkan Sayur dan Mee

6. Masukkan Perasa (garam, gula, aji, pepper segala pepper), boleh tmbah minyk bijan sikit

7. Masak hingga kuahnya sedikit kering.

8. Boleh masukkan taugeh.. dan masak..masak lagi..

9. Dan SIAP :)

Senang :) Jika ada salah dan silap.. Pandaipandai la kmurang k..hahaha :) yang penting aku sudah kenyang... makan hokian mee ni tadi~~~ lalalalal.. kamurang ada?

Saturday, October 1, 2011

Resepi Sambal Petai + Udang.


Bahan - bahan :

1. Udang (suka hatilah banyak mana kmurang mau)
2. Petai (belilah yg suda kena buka)
3. Lada kering atau cili yang sudah dikisar (ni yang pemalas mau mengisar)
4. Bawang merah dan putih
5. Halia, Serai (hiris-hiris atau sukatilah kamurang)
6. Garam, Gula... Aji nek moto..
7. Air asam jawa (air dia biar sikit.. yg penting jawa itu ada! yeah!)
8. Belacan
9. Minyak
10. Kuali
11. Sudip
12. Pisau
13. Blender
14. Kendatan@sesaban
      dan lain-lain yang perlu :p

Cara-cara : (cara saya)

1. Blender lada kering (buka bijinya dulu dan bilas), halia..serai... bawang segala bawang.. kalau mau sedapp.. boleh tambah bawang besar.. he he he.. dan tambah sedikit air ah.. sedikit tu...ermmm..mmmm. mcm sbyk mana bahan-bahan dalam blender tu.. maka.. 3/4 lah air dia tu.. haha sikit ka tu?? antah lah.. (blender sampai halus yeahh.. halusssss.....)

2. Oh yeah! Lupa! sebelum buat apa-apa.. cucikcucik la dulu semua bahanbahan tu yaa.. haha.. manatau.. ada bendabenda asing... hahaa. okok.. lepas tu.. rebus dulu petai tu.. pasal.. orang rumah aku.. tidak berapa mau makan kalau petai tu keras.. dia bilang.. macam tidak masak.. oleh itu, bagi akulah kan.. aku rebus dulu petai tu.. kirakira.. sampai air mendidih lah.. atau pun.. ikut citarasa kamurang lah.. heheh..

3. Ok.. setelah itu, bogelkan udang tersebut.. sebab.. sedap lagi dimakan.. bila xda kulit.. daripada berkulit.. payah! jangan malasmalas mok membuka kulit tu ya.. hehehe

4. Setelah semua bahan suda ada n siap

a) Mulamula mestilah panaskan kuali.. setelah sudah panas.. masukkan minyak sesuka hati kuantitinya.. sapa suka makan minyak.. antam kasi banyak.. sapa tidak suka.. taruk minyak sikit jak.. tp jgn la sikit.. taruk la.. 3/6 gitu.. hahaha.. agakagak lah..

b) setelah minyak dah panas.. boleh taruk bahanbahan yg telah diblender tadi..
masak hingga kluar minyak.. dan!! jangan lupa letak belacan! tp kalau tidak suka.. tidak payah lah..

c) Apabila minyak da keluar.. maka.. gunalah clean n clear.. supaya.. bebas dari minyak :p.. haha.. gurau..okok.. (serius) apabila minyak da kluar.. boleh masukkan udang dan petai tadi...

d) selepas itu, boleh letak air asam jawa.. biar mantap!

e) masak masak..masak..masak.. sampai masak...dan biar air kering..kalau mau bekuah.. jgn trlampau kering lah..

f) dan!! jangan lupa letak lah.. garam..gula.. aji... dan apaapa.. sebagai penambah rasa...

g) Selesai.. boleh dimakan panas..panas.. bersama orang yang tersayang :)

Senang?? Memang senang! hahah!! segalagalanya mudah dengan internet! yeha!!!! Kalau ada salah dan silap.. pandaipandai la kamurang! hahahah!! Bluerrkkk!!!!

Wednesday, September 7, 2011

Birthday ku 7 SEPT . (2011)

ahh... 18 tahun sudah :) agak2... buleh tinguk.. ehem3x la ni kan kan kan? :) hahahah!!! grrrr.. rusak banar utak.. apa2 pun.. syukur.. allah masih berikan ku nyawa utk meneruskan kehidupan ini.. dan...  amin.. amin amin... tp.. ermm.. someone tu.. bt aku sedih... ntah dia TAHU atau pun TIDAK tahu.. ni ary .. ary lahirku :( ... ndak pa lah... mayb.. tidak juga penting bg dia.. dan.. tadi.. tem d skul.. lepas dari tandas.. kawan2 projek mok kenakan aku... haha.. sot gila.. mok turun ke tingkat 1.. trus kawan2.. lempar tepung.. Fuh!! nasib tem tu.. ada kwn aku c syazana.... dia yg kena dluan.. haha.. ak sikit jak.. trus ak lari cepat2.. turun.. if tidak.. abisss tudungku putih... baru hitam lg tu... dan lagi.. aku rasa.. durang mok baling telur .. tapi.. nasib tadi tu kokum..  jadi.. tem pulang.. durang tidk dpt cari aku.. lepas jak abis kokum.. ak chaw trus.. ndak lg aku tunggu2 c ila (kazen).. nampak ja kereta beliau.. trus aku masuk cepat2.. hahaa.. pastu dlm kreta.. ak nmpk c nija (kwn) myb dia ada bawa telur tu.. tapi ak kasi ketawa dia.. sebab ak da masuk dalam kereta.. haha.. tapiii.. aku tidak tau lah.. if esok lagi baru dorang kasi kena.. mati la =.=..

lepas jak abis tu smua.. petang tu.. yanaa bawa keluar.. dia blnja mam kepc.. hehe thx yana :) tapi.. aku juga la jadi drver korang kan.. hahaha :p thx to ila.. n jujue jugak.. sebab sudi kawankan.. haha :) ada kek mama belikan.. tapi kami tidak abis mkn.. myb esok baru ku bawa ke sekolah.. :) aku tidak berapa mam kek.. heheh

Tuesday, August 23, 2011

DAPAT LESEN DA!

happy! :) dapat lesen da!!! mula2 test jpj tu... takut gila... test pertama bukit.. second parking.. dan third 3 penjuru.. hee :) lepas lulus smua tu.. tiba test utk laluan.. ahha!! gila! rupanya penguji aku tu boss.. arh.. buat biasa saja la.. yg 10 perkara sblm jalan tu.. yg tmpat duduk.. cermin segala.. tali pggang.. enjin tu segala.. ok saja.. aku tinguk lagi 20 perkara yg mesti buat dgn baik tu.. aku dapat 19/20.. ak spoil yg no ke-20.. kurang asam betul.. penggunaan gear yg xsesuai.. ahahha... kurengg!! tp dapat gak! ni ary lulus.. esok da dpt lesen! so.. bole drift2.walaupun lambat ak dpt.. tp alhamdullilah.. ada juga..

senyuman sinisku :p


kawan aku tem disana.. adeh.. semua orang berumur.. aku sajalah yg budak2.. hahah!! tp nasib xkekok juga.. pasal. boleh jugak bercampur sama org berumur.. he he he :) apa2 pun.. dpt kwn dgn akak farah! kool! :) akak kiut2.. hehe :) dia pun lulus gak :) apa2 pun happy!!!!!!!

Sunday, August 21, 2011

Aku nebes weh! :(

tersangat la nebes aku!! arap2 esok aku jadi test jpj.. punya lama aku menunggu bila laaaaa aku kena pggl utk test.. aku arap2 lulus dan ALLAH permudahkan urusanku.. amin.. ya allah... seminggu sblm mok test suda gegar jiwaku... astaga... punya la... warhhh... gilaa.. menaip skg pun terasa nebes suda.. punyaaa laaa.. uisss.... takutt gilaa!!! nebesss gilaaa!! arghhh!!! huuu.. calmm down!!! fuhhhh :(

JUST FOR FUN :D


i)PILIH BULAN KELAHIRAN ANDA :

Januari -Aku cinta
Februari -Aku gigit
Mac -Aku belasah
April -Aku peluk
Mei -Aku terhantuk
Jun -Aku terkentut depan
Julai -Aku menari dengan
Ogos -Aku pergi dating dengan
September -Aku lambai dekat
Oktober -Aku muntah depan
November -Aku jerit dekat
Disember -Aku terlanggar

ii)PILIH NOMBOR HARIJADI ANDA :

1-Mak aku
2-Komputer aku
3-Liverpool
4-Garfield
5-Musuh dalam selimut
6-Gangster
7-Handphone aku
8-Gerrard
9-Driver bas
10-Semut
11-Kawan baik aku
12-Polis
13-Taik kucing
14-Patung barbie
15-Lee Chong Wei
16-Mak mertua aku
17-Mak tiri aku
18-Girlfriendaku/boyfrienda aku
19-Makcik kantin
20-Sharifah amani
21-Upin n ipin
22-Siti Nurhaliza
23-Spongebob
24-Cristiano Ronaldo
25-Bapok/maknyah
26-Kawan aku
27-Raja lawak/akademi fantasia
28-Jiran aku
29-Orang gila
30-Taylor swift
31-Awek cun / Jejaka tampan

iii)PILIH WARNA BAJU YANG ANDA PAKAI SEKARANG...:

Putih -sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam -sebab aku gila
Pink -sebab aku suka single
Merah -sebab mak aku suruh
Biru -sebab aku tak tahan
Hijau -sebab aku baik hati
Ungu -sebab aku cemburu
Kelabu-sebab bomoh suruh
Kuning-sebab suka hati akulah
Oren -sebab aku baru putus cinta
Coklat-sebab aku tak tentu arah
Lain2-sebab aku fikir aku hebat

Aku : 7 september baju skg HIJAU
Aku lambai dekat handphone aku sebab aku baik hati :P

CUBA LAH:)

Friday, July 8, 2011

Takda Idea lagi!

Aku rasa macam mau tukar nama "KEHIDUPAN PANCAROBA" p nama selain itu~ erghhhh!! blurrr laa~~ 

Friday, July 1, 2011

PERMOHONAN KEMASUKAN KE UITM SESI 2/2011 DIBUKA!

Permohonan Online Bagi Kemasukan Ke UiTM Bagi Program Diploma/ Asasi Dan Program Profesional Dibuka Pada 12 Tengahari 01 Julai 2011 Sehingga 31 Julai 2011. Pembelian No. Slip Melalui BSN Adalah Diperlukan Bagi Permohonan Online Tersebut
 
 
 
 

Tuesday, June 28, 2011

KANTA SENTUH? Risiko tersembunyi.

Kanta Sentuh dipakai secara meluas oleh mereka yang rabun mata. Masa kini, penggunaan kanta sentuh berwarna untuk tujuan kosmetik semakin digemari ramai. Walau bagaimanapun, terdapatnya risiko apabila mengguna kanta sentuh, adalah penting bagi anda mendapatkan nasihat dari pengamal yang terlatih seperti pakar mata, optometris dan pakar optik yang berdaftar dan mempunyai permit untuk kanta sentuh.

Nasihat yang diperlukan :
  1. Menilai kesesuaian memakai kanta sentuh.
  2. Memastikan pemasangan kanta sentuh yang sesuai.
  3. Mendapatkan pengetahuan yang betul tentang penjagaan kanta sentuh dan komplikasi yang mungkin timbul
  4. Merancangkan rawatan susulan.

Tahukah anda bahawa kanta sentuh boleh mengakibatkan komplikasi berikut :

Ulser Kornia
  1. Adalah jangkitan pada kornia
  2. Adalah komplikasi kanta sentuh paling serius.
  3. Mungkin menyebabkan kebutaan

Tanda-tanda :
  • Mata merah
  • Rasa sakit
  • Penglihatan kabut
  • Adanya tahi mata
Mata Kering
 Tanda-tanda :
  • Mata tidak selesa
  • Terasa bendasing dalam mata

Calar Pada Kornia
 - Luka di permukaan Kornia

Tanda-tanda :
  • Mata berair
  • Mata merah
  • Rasa Sakit
  • Penglihatan kabur
Konjunktivitis Alergi
 -Reaksi terhadap bahan kotoran yang terdapat pada kanta sentuh

Tanda-tanda :
  • Mata gatal
  • Mata merah
  • Tahi mata yang bertali-tali

Found : Google

Sunday, June 26, 2011

New Templates For PowerPoint 2007

Assalamualaikum :) Entry kali ni, aku mok sharing tentang buat NEW THEMES a.k.a TEMPLATES utk POWERPOINT 2007. Powerpoint biasa dengar kan? he he he. Bukan apa, sejak aku masuk balik alam perSEKOLAHan, byk sgt mok guna powerpoint ni, buat slide show segala, lagi-lagi budak2 skg byk dapat laptop 1MALAYSIA, siap ada BB lg (aku terkecuali =.= ndak layak). Jadi xda alasan lagi buat pembentangan menggunakan kertas mahjong, manila kad, kerta minyak ka.. bla bla blaa dll. Cikgu  bilang, itu stail budak ndak matang..upsss :) So, utk memvariasikan lagi dan mencantikkan power point tu, jum follow step ini.

Enjoy :)

1. Mula-mula buka pergi ke Microsoft Office online utk memilih themes yang anda kehendaki. KLIK SINI

Saturday, June 18, 2011

How To Set/Configure Celcom,Maxis,Digi Wap GPRS And MMS Settings.

CELCOM WAP GPRS Setting
  • On Menu, tab Services/Control Panel -Data Account/Internet setup -and gt:GPRS. 
          (or similar)
  • Choose one of tab and key in the following:
    Connection/Account Name: 
    Celcom GPRSData Bearer: GPRS
  • Tab Next
    Network type: IPv4
    Auto-retrieve access point: (Unchecked)
    APN (Access Point Name): 
    celcom.net.my/celcomwap (Postpaid); celcom
          (Prepaid)

Thursday, June 16, 2011

Cara save FONT.

Kali ni, ak mok share cara-cara tambah font dalam adobe ka.. microsoft ka.. photoscape ka.. apa-apa sajalah yang mengunakan "font". Mungkin kamurang ada yang tahu, yalah.. benda-benda ni.. semuanya dihujung jari if mok tahu.. bukan susah pun kan kan kan.. apa guna ada internet? Aku mok share entri ni pun koz, if aku mok tambah font lagi, buka jak terus blog ni. ndak paya lg p cari pat-pat lain.. ndak pun.. save jak dalam note pad. senanggg!! okay!

Mula-mula pergi ke dafont.com (tempat lain pun boleh)

Selepas tu, cari font yang anda suka.contohnya macam gambar yang dibawah ni, lepastu klik "download"
 dan "save file"
Cth tulisan yang di download

Setelah itu, pergi tgok d download, file itu akan jadi fila "ZIP" oleh itu, anda perlu "extract" , setelah extract, pergi folder file yg telah di extract itu,
Copy File tersebut.
Paste File tersebut di, Control panel > Fonts > Paste
Nanti akan di "INSTALL" font tu. dan selesai. anda buka la mana..mana software yang aku sebut di atas tu.. dan guna lah font tersebut. :)

Ni font "punks not dead" Fancy Destroy

Kesimpulannya :
1. pergi dafont.com
2. cari font yang anda minat
3. download font tersebut.
4. save font tersebut.
5. font yg anda save itu akan menjadi file ZIP, oleh itu, anda perlu EXTRACT file ZIP tersebut.
6. pergi file font yang anda telah extract tersebut dan COPY item yang berada dalam file tersebut.
7. buka CONTROL PANEL > Fonts > Paste file yg anda copy itu.
8. Done! Anda boleh lihat font yang anda save itu di software2 yang mempunyai font la :P

Domo Kun

Hasil Karya ku :)

Tuesday, May 31, 2011

The Ramlees - Itulah Sayang Guitar Chord




C#m                   G# 
Tanya sama hati apa asal sayang

Dmaj7                   C#m
Adakah tandanya nampak dipandang

Dmaj7                         C#m
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya

G#                         C#m
Punya tanda-tanda hubungan mesra


C#m                   G# 
Tanya sama hati pernahkah merindu

Dmaj7                   C#m
Ingat masa lena apa mimpi mu

Dmaj7                         C#m
Masa berjauhan apa nan dikenang

G#                         C#m
Bila difahamkan itulah sayang


Ulang 2x

C#m
Itulah Sayang


Bentuk Chord :


Selamat Mencuba :)
 

Itulah Sayang - Cover by Diguanarr@me!


Aku Tahu lagu ni dari SOMEONE <3 hee :)
then.. bila dengar.. dengar.. WOW! semuanya dinyanyikan oleh
cewek-cewek yg aku minat..
yang di gelar THE RAMLEES ka ndak silap..
Iaitu Mira (Vokalis Tilu), Yuna, Najwa, n Liyana Fizi.
Jadi, aku pun menarai lahh singging this song.. 
mula.. mulaaa agak kusut jugak.. coz tdk tahu apa chord..
searching d internet.. blum ada! aish!! padaal aku mau sangat-sangat ni..
lagi.. lagi... bila aku search d youtube lagi, aku tinguk la..
ada cewek tu cover lagu ni..
aku tinguk chord yg dia main,. ASTAGA! guna CAPO!
aku manda itu CAPO guitar

Ini lah capo guitar
dan sangat lah BENGANG!!! dan BANGANG!!!
mana aku mok cari benda ni utk men lagu tu!
nah! kali nmpak.. ouh.. boleh main ni..
boleh main ni lagu.. 
aku guna chord yg d dlam tu.. c#m pulaaa intro nya.. dan yg lain.. ntah
apa namanya.. tp memang bunyinya laa! dan puas! dapat main!
:)

Saturday, May 28, 2011

MAY Gathering 2011. "Wasaber's Day"

Hari yang dinanti-nanti oleh para WASABER! Hari ini.. 28 MAY 2011... Sabtu... Hari yang dinanti-nanti oleh aku jugak ! Ur my DRUG~ huha~~!! 




ada berapa jam lagi smua ni bermula.. rindu kawan-kawan blogger!!! :) heeee!!

Tuesday, May 24, 2011

FB VS BLOG

Asal buka FB.. aku akan buka BLOG.. 
bila buka FB, Idea untuk bt post BLOG membuak-buak..
bila buka BLOG. .. smua idea ku buntuh..
Maka.. itu lah terjadi.. blogku sentiasa terbengkalai..
xda update~ huh~~~~~...otakku usang..
lagi-lagi tym keja tuhari.. sikit jak yg dapat aku update..
huargh!! burink~..
lalalalalla

Monday, May 23, 2011

Hypnosis!!







Macam mana kena "PAW!"

anu... mula2.. ada surang lelaki dtg p kedai.. perwatakannya pkai topi.. kaki timpang sebelah kunun.. masa minta num hp kedai, dia ckp.. mau order makanan, tp mau main kol nnt.. pasal tdk tahu apa "BOS" dia mau order kununnn... slpas tu.. aku sndiri p bagi num hp kedai... jadi.. lepas tu.. tdk lama kemudian, ada lelaki tu call office phone la.. xtaw la.. lepas tu.. uncle yg mnyambut call tu.. trus kol kwn aku yg keja dkat cashier.. utk order apa yg org tu mau.. xsilap.. dia order. mee hoon goreng seafood ka.. 4 tapau?? ntah.. lupaa.. yg aku ingat 2 plastik laa.. pastu.. uncle bg rm300 utk tukar duit.. dari sana aku hairan suda.. bt pa org tu mau tukar duit sampai rm300?? paling2 pun duit besar rm100.. ermm.. tapi.. aku tidak pulak terpikir mau tegur.. pasal blur..blurr jugak..suda tu.. kawan ku tu cadang mau hantar makanan tu dengan aku.. org yg KONONnya mengorder tu.. org kerja kesihatan.. bos durang nama "JIMMY" kunun..kununn lahhh.. bersambung tadi.. tapi.. uncle tidak bagi dua orang pergi.. 
pasal tempat tu tidak jauh pun... dalam 69meter jak kali (agak jak) jadi.. kawan aku tu.. pergi la dia sorang..sorangg.. aku pun busy bt kerja tym tu... cuaca hari tu lagi hujan... pastu tidak lama kemudian..

Monday, April 25, 2011

Pukau Pukau dan Pukau

Fuh! Setelah lama aku tidak membeloG kan diri.. 
tiba-tiba terdetik dihati untuk menCHURBLOG..

Hari ni.... adeina.. byk perkara berlaku..
kedai tempat aku kerja.. kena "PAW!"
Sia-sia RM300 kena bawak larik...

tu jak la. xda mud.. masi dalam kedaan 
TRAUMA =.=

Tuesday, March 22, 2011

23,03.2011 Hari Keramat!

Esok hari keramat bagi aku,
juga pada smua candidate SPM 2010.
Esok juga harinya result SPM kluar..
Esok itu 23,03.2011.. makaaaa
aku sangat takut..
aku bukannya seorang pelajar yang sentiasa cemerlang
dalam semua ujian atau peperiksaan.. (aku babal)
oleh itu, debaran hari sangat takut! aish! aku takut!
serius! pasal aku tau, aku tidak study betul-betul
itu sebab aku takut..
sekarang baru menyesal tidak study bgus-bgus
dan betul-betul... arghhh!! pusing! blurr!

bilang exguru kelas ku.. iaitu Mr. Joe
" gud luck esok...apapun result yg kamu dpt...
jgn kcewa n jgn terlalu gembira...life must go on...
but i pray for the best result....especially for Physics"
Dia memang guru kelas yg cukup bagus dan baik! 
dia juga cukup sporting..sampaikan kami suka jaat ma cikgu ni..
tp apa2 pun. dia la guru kami paling THE BEST!
 tym ni befday dia. hehe :) kami sambut d mok cafe!
orang yg kami tunjuk tu lah guru kelas kami!! 
fom 4 dan fom 5! heehh!!
(aku banyak lari tajuk)
So! Hari Esok! Hari yang di nanti2.. 
slama byk hari yg menjadi suspen..
kononnya result kluar... padaallll
tipu sjaaa!! cishh!!!

23.03.2011
Cara untuk semak keputusan SPM secara SMS ialah :
SPM SEMAK (nO K/P) (angka giliran) dan HANTAR ke 15888
Keputusan spm akan kluar pada jam 10. 
jadi.. kita semak dulu lah guna SMS baru p ambil result..
pasal suda tau.. jd tidak gentar juga kan..???
tp ak takutt!!!!! dan aku lupa angka giliran ku. haahha :P 

Thursday, March 17, 2011

Jo Jo Save

"Jojo Save, 
malam-malam melatup
anak cina jatuh sakit 
dikubur atas bukit 
menjadi antu bangkit"

Aku RINDU zaman kebudak-budakkan ku, semua kazen-kazen ku ketika itu masih budak-budak juga, masih belum bisa mengenali erti malu, segan..

Tadi, ketika aku balik dari kerja, aku ternampak budak-budak main Jojo sep @ men bubut-bubut, aduhai.. rindu ku makin kuat.. dalam hatiku " Bila lagi aku boleh men bubut-bubut ni.. " Semua sepupu ku besar-besar, ada yang telah jauh merantau, ada yang belajar jauh dari sisiku dan keluarga. adui. tapi tidak mungkin lah aku mau main lagi benda-benda macam ni, sebab umur pun meningkat, dan bla bla bla. hahaha. sia-sia pun saja lah..main dalam mimpi.. hehe :)

Friday, March 11, 2011

PerSAMAAN Ob*m* dengan P*lin

Apakah perSAMAAN Obama dengan Palin? 
Mesti kamurang ndak tau ni kan???


PIKIR!

THINK!

THINK AGAIN!!!

HAAAAAAAAAAAAA!!!!

Mok taw jawapannya kaa yaa???

ermmmm (~_~")

Persamaanya :

Dua-dua ni urang tia kanal kamurang! hahaha!
(Mereka tidak kenal korang lah weyh!)

Wednesday, March 9, 2011

Cara Ngurat Pelayan Cafe

Sempena aku bekerja di sebuah Cafe. Banyak peristiwa yang terjadi di hadapan, belakang, kiri, kanan, atas, bawah mata-mata kuyup ku. Entri ku kali ni ingin mengkongsikan cara-cara pelanggan yang datang ke Cafe sambil mengurat pelayan-pelayannya. Ish.. Ish.. mana tau lah ada yang berkenankan?

1. Order makanan atau minuman lambat-lambat.
Caranya begini, mula-mula order makanan dulu, lepas tu biarkan dia (si pelayan) lama-lama menunggu order yang seterusnya, jangan order air dulu, biar dia tersegat lama-lama menunggu order. Nanti kalau dia jalan, cuba panggil balik untuk suruh order minuman pula! Hehe!

2. Pura-pura minta tisu.
Pura-pura minta tisu sama dia, apabila dia datang, terus tanya apa no henponnya. Kalau dia tanya "Buat apa nombor handphone saya?", jawab jak, "Untuk dihubungilah, ndakkan mau ditelan pula?". Hehe! 

3. Try pinjam sebatang Pen.
Kalau dia datang hantar makanan atau minuman, pinjam sebatang pen dari dia, dia mesti bagi punya, untuk memenuhi kehendak pelanggan lah katakan. Tulis nomber telefon anda dalam sehelai tisu ataupun sehelai kertas, tapi kalau mau lebih cantekk punyaaa.. ampai bah kau name card! Haha! Trus alamat sekali. Kalau dia berkenan, pasti malam tu juga dia p miskol-miskol. Haha!

4. Cari Point untuk tegur dia.
Buat-buat lah sesuatu yang ndak kena, contohnya, bila dia melimpas, tanya dia kenapa air yang anda minum wangi, kalau dia tanya wangi sabun, cakap jakk wangi minyak wangi, harum begitu! hahha! terus tegur-tegurlah, minyak wangi apa diguna, bau dia sangat manis,.. jangan jak kena bubuh racun atau guna-guna. hahaa. itu sandi, mati kau geng!

5. Kenyit-kenyit mata.
Haar harr! Haarr! aku ndakda idea suda, kalau sudah suka tu, hari-hari la kau datang p cafe tu, semata-mata mau tengok dia, mau dia layan kau, waaa!! bahagia kau arhh! dari sana, dia kenal kau lah, mungkin juga bibit-bibit suka itu muncul, apa lagi kalau kau tu cantik/hensem, waaa tambah la dia bebunga-bunga kalau ada urg cantik/ensem suka sama dia. hahah! 


Okay lah, itu saja! TC!

Monday, March 7, 2011

Break your HEART



C
Whoa whoa whoa

Verse 1:
   Am
Now listen to me baby,before I love and leave ya
They call me heart breaker,I don't wanna deceive ya
  G
If you fall for me,I'm not easy to please
I might tear you apart 
  C
Told ya from the start,baby from the start

Chorus:
   Am                                              C
I'm only gonna break break your break break your heart (x4)

  C
Whoa whoa whoa whoa 

Verse 2: 

  Am
There's not point trying to hide it,no point trying to evade it
I know I got a problem,a problem with misbehaving
  G
If you fall for me,I'm not easy to please
I might tear you apart
  C
Told ya from the start,baby from the start

Chorus:

  Am
I'm only gonna break break your break break your heart (x4)

  C
Whoa whoa whoa whoa

Bridge:

  Am
Eh,and I know karma's gonna get me back for being so cold
Eh,as the big bad wolf I was born to be bad and bad to the bone
Eh,if you fall for me I'm only gonna tear you apart
  G
Eh told you from the start

Chorus:
  
  Am
I'm only gonna break break your break break your heart (x8)

  C
Whoa whoa whoa whoa         

Thursday, March 3, 2011

Aku Tidak Sempurna

Aku tidak sempurna seperti yang kau inginkan,
Aku tidak cantik seperti teman wanita yang kau impikan.
Andai kau rasa bila cinta yang kau puja selama ini tidak dihargai,
Andai kau  mengerti erti rasa cinta sejati.

Aku sayang dirimu bukan kerna paras rupa,
Aku tahu kau rupawan, jika aku tiada, 
Kau boleh cari mana-mana wanita yang kau inginkan,
Tapi salahkah aku mencintaimu setulus hati?
Salahkah aku ingin memegang tanganmu walau hanya sesaat?
Hari itu, aku sangat cemburu melihat sepasang kekasih yang sangat manis,
Tapi aku tahan, kerna itu maksiat, yah aku tahu itu maksiat!
Tapi pada hari itu, aku tidak sengaja menyentuh tangan kau,
Bukan apa, aku cuma takut jatuh, pasal tangga eskalator itu tidak bergerak dan ia sangat tinggi.
Tapi kau mengelak daripada aku menyentuh tangan kau, yah aku tahu, mungkin kau malu
Ada teman wanita seperti aku, maaflah andai aku tidak sempurna untuk kau,
Kau tentu tahu juga tiada manusia yang terlahir sempurna.

Tuesday, March 1, 2011

March KEMBALI!

Buka Tutup
Buka Tutup
Buka Tutup
MATAKU!!

YEAHHHHH!! 
Sekarang bulan 3 sudah.. Lamanya aku tidak UPDATE blogku ni,
Bulan 3.. ermm.. tidak lama lg Keputusan SPM keluar.
Baru lah aku berkakai mencari idea untuk meredahkan perasaan ku
yang sangat-sangat takut, gelisah.. suramm.. ahh!!! antalah!

ok. ini jak! hahah! sebagai bukti ak update. jap g mok update yg lain~ huha~!

Monday, February 28, 2011

SAYA NAK JOIN SEMPOI BLOGLIST NADIA



Nick Name :
Miera

Url Blog :
http://diguanarr.blogspot.com

MARI JOIN!!

Tuesday, February 22, 2011

Faceblog untuk Blogger!

Hye kepada para blogger! Jom join FACEBLOG! Fb versi blog! 

Tujuan diwujudkan :
  • MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA 
  • MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA

Monday, February 21, 2011

How to Format HP 3230


RESETTING PHONE BY NOKIA SECRET CODES (steps 1 and 2)

1st step : SOFT RESETTING NOKIA MOBILE
Take backups of ur phone books,calender and others, then simply enter the code
*#7780#

2nd step : HARD RESETTING BY CODE
Just enter the code-
*#7370#
Then it asks for security code enter ur security code whose deafault value is 12345
NOTE:
The battery must be full or the charger has to be connected to the phone so that it does not run out of power and make the phone unusable.
Take backup of the contacts and other important data in MMC .

FLASHING

3rd step :FLASHING : ANOTHER METHOD FOR HARD FULL FORMATTING

This step is known as flashing of phone. Always do this step at last (after 1st 2 steps are over and u are not successfull)

1. Make sure you phone is fully charged. (At minimum 3/4 of bettery should be left)

2. Backup your contacts list and personal files to MMC memory card (if possible).

3. Switch-off your mobile phone.

4. Press and hold these three keys together

-Green dial key,-Star key (*)-Three key (3)

then press the power on/off to swtich on the phone.

Do not let go the three keys until you see the “formatting” screen displayed

5. After a few minutes, the format will be complete. Your mobile will now be at its original factory settings (It will reach the same state as that in when you purchased it).

Saturday, February 19, 2011

Contest Saya Budak Nerd/Skima

Tag from Mr. Lee

SYARAT-SYARAT

Contest ni di buat oleh Cik Aki


Ku belek2 cube 4x4x4 ku. ahah :) last step suda tu! (abaikan keHUDUHAN ku)
 Slogan :

Saya budak Nerd/Skima kerana... ...
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
AKU PUN TIDAK TAHUUUUU!!!!! Aku BLUR!



TAG:
SHAH

Friday, February 11, 2011

Award Untuk Mira

Ha! Nama aku bukan MIRA, tapi miera, 
tapi sama la sikit2 juga tu kan? heheh ;) 


Sapa2 blogger yang bernama Mira, sila lah berkunjung ke BLOG SINI
untuk mengambil AWARD

Nama real aku : Amiera Nur Ezzati ;)

Monday, February 7, 2011

CONTEST PERCUTIAN TERHEBAT KU

CONTEST MASIH PANASSSSSSSS!!!!!
MARI JOIN CONTEST INI YANG DIANJURKAN OLEH CIK NIEJA!!

KLIK SINI!



Percutian (xda bersekolah lah!) Monsopiad Penampang!
Okey! Tym ni kami buat lawatan p Monsopiad Penampang, memang siuk lah! Walau ndakda apa aktiviti di jalankan gara2 cuaca yang tidak mengizinkan, tapi kami ditontonkan cara pahlawan dahulu kala Kaum dusun mempertahankan hak mereka (aku tipu) hehehe.

Percutian ini memang SANGAT HEBAT!! COOLLL!!!
Sebab apa? Sebab kami ndak paya ke sekolah, tapi pg KK enjoys. urang bilang lawatan sambil belajar, but kami tidak! NO sama sekali! ni lawatan sambil ENJOYS!
Kira percutianlah ni kan? hehehehe ;)

Harap2 aku menang ni CONTEST! hehehe, dapat juga aku topup!
Tq Cik Nieja kerana menganjurkannya ;)

TAG :
MNA

My First Day Working

Hahahah! Awal-awal kerja sudah SOI!!!! (malang), BEAUFORT hari ni banjir!! hahahaahh! dalam bha! kekekek! KLIK SINI (bopot banjir). sO kerja ku pun tergendala~ PULANG AWAL!!!! WTF!!!! ITS MY FIRST DAY JOB! CHISKEK~!!! huaaaaaaaaaaa!! aku semangat suda ni! ermmm.. bencana bencanaa!! ermmm!! 

Kedai blum buka g

Menarik Minatku

Baru buka di depan~

Makan.. maakann.. mee gorengg,. haha. yg ciwik putih2 (cina) BUZ ku lah

Tauke Besar Suru tutup, so tutup banjier~ xda urang gak mau pg.~ ngee :)
Esuk ku kerja lagi, 7am+ until 5pm auu!! panat laitu nah!
~TAMMAT!~

Clik HERE to FOLLOW!

Butang follower
Open Cbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...