LIKE!

favourite links

Friday, December 31, 2010

Cara Pemakaian Skinny Jeans

Cara Pemakaian SKINNY JEANS

MY WISH LIST 2011

Thanks Kakak Nieja coz tag saya dalam wish list 2011~

Hahahah! dalam 35 minit lagi, dunia kita akan menyambut tahun baru 2011! yeah! bye2 2010! banyak sungguh kenangan pahit dalam tahun 2010, macam mok saja SKIP tahun ni. Lagi2 2010 di mana saya dan kawan2 seangkatan telah menghadapi SPM! hahahaha. suda berlalu. dup dap dup dap! bulan 3 itu penentunya!.. hehehe (macam lari tajuk)

Wish List 2011

1. Mok camera DSLR! 

7 Cara Perangi SELULIT!!!

Selulit merupakan gabungan lemak, air dan bahan buangan toksik yang tidak berjaya disingkarkan dari tubuh.
Tahukah anda, selulit bukanlah sekadar gumpulan lemak biasa. Ia merupakan timbunan sel-sel lemak pada jaringan kulit yang berlebihan. Apabila ini berlaku, permukaan kulit akan kelihatan tidak rata. Biasanya selulit banyak berselindung di bahagian perut, pinggul, punggung, paha dan lengan.

Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi seseorang wanita itu mempunyai selulit dan jumlah selulit yang terkumpul di tubuhnya. Ini bergantung kepada baka, jantina, jumlah lemak dalam tubuh, umur dan ketebalan kulit. Apabila semua atau sebahagian elemen ini bergantung, ia akan membentuk sejumlah selulit di tubuh anda itu.
contoh selulit :)


Thursday, December 30, 2010

Chord dan Lirik Punk Rock Jalanan




C G Am Em F C G 
(guna kord ini yerkk)

Friday, December 17, 2010

Khas Kepada Pengunjung Blog Saya!

Aku mahu minta maaf. Aku bercuti buat masa sekarang
Oleh itu, aku tidak dapat buat entry atau tips lagi.
Harap korang menjadi pengunjung setia aku K.
Jadilah FOLLOWERS yang setia kepadaku (mendesak!)
hehehehehehhehe.

Aku pun mesti rindu tu! Lamanya akan terbengkalai Blog sa ni. ermmm
rindu tangan mau menaip2 nda tantu (mencarut laa ni)
waaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Cuti-Cuti Sekolah

Post Before %u201Cread more%u201D And here is the rest of it

Variasi Potongan Jeans TERKINI!

Ramai para gadis dan para jejaka gemar mengenakan jeans alaala sepoi (gentle2 bilang cNIJA). Tapi sebelum menyarungnya, apa kata TELITI dahulu kesesuaian jeans mengikut kesesuaian bentuk badan kamu...



Love Award

Tag from Miss Michelle Sung. n Kaka Nija TQ :)


Santai di Hari Jumaat para GADIS

Cara duduk pilihan kamu :

Contoh sahaja. *sumber google*
Personaliti merupakan salah satu keperibadian 
yang penting bagi kita.
Tahukah kamu keperibadian kita dapat dinilai melalui posisi kaki kita sendiri.
(cara duduklah tu)

Thursday, December 16, 2010

WSB "Blog of the Month: December Edition" Criteria


December Edition


BOTM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOL


THE TOPIC

 I tell your my experience on being a Wasaber!!!!

Tidak Tahu

I dapat ini dari blog c HUMBLEMODEST, dia TAG saya. :)
TQ ya !!


1.Adakah anda rase anda HOT?
   HOT??? wow! antaaaaaaaaaaaaa! My temperature always high~

2.Update wallpaper yg anda guna sekarang ?
       HUH? SURU C MAZEER CARI LAA!! dia PRO! kekekee :P

3. Cerita about this wallpaper.
     Tiada cerita, pasal macam tiada kehidupan jak tentang WALLPAPER ni~~ kui3

4. Kali terakhir makan pizza.
    Mencarut ka? I ORANG KAMPUNG. Masuk tempat2 camtu NOT my TEST WOKAY!
(padaal xreti langsung!) hahahahaha

5. Lagu terakhir yg anda dengar ?
       The Green Light - DIhatiku (ntahla macam mana buli TESPAK sama ni lagu)

6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini ?
TYPING LA SAYANG~

7. Selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama ape ?
       mira, mira, mira, mira ! kalau d DUNIA ALAM MAYA ni, kena pggl LIEY or ZAREI or PoGuOK~
anta~

8. Tag lagi lima orang 
   Nieja

(lebih boleh x?)

9. Siapa orang nombor 1 dengan anda ?
    MY KAJEN~

10. Katakan sesuatu kepada orang nombor 5
  HAPPY BIRTHDAY SAYANGGGGG~~

11. Nombor 3 ada hubungan dengan siapa ?
         Sama orang lah!

12. Bagaimana pula dengan nombor 2 ?
        Dengan Saya :P

13. Kata kata cinta kepada orang nombor 4 
      akak sayang~ balanja KEPSI sayang.. yaa sayang~~

14. Berikan 4 fakta mengenai orang yang anda tag 
        - my GENK in WSB
- my SAYANG-SAYANG
- senang ingat nama durang
- ko pikir la bha sendiri. ish!

HUHUH! THE END! ANTAM LA KAMURANG~

WAR IS END TODAY 15.12.2010

yeah begitu lah! SPM suda abis.
dan kini aku sendiri tanpa pelajaran yg perlu dibelajar
(tentang SEKOLAH)
yeahhhh!!! maybe, aku akan miss sama kawan2 ku
yeahhh,, yang rapat dan tidak rapat!
tapi kamu tetap my friends forever!
kui3... walaupun dengan SLUMBERnya kita semua td berpisah
(macam ndakda apa2 ni)

HAJI KENTAKI? yeahh!! itulah destinasi kami selepas 
sahaja keluar dari pagar sekolah! (untuk kali terakhir pada tahun ni)

KFC mAA!! Snake Plate :D

Wednesday, December 15, 2010

Meniti Alam Remaja (COLI)

Pilihlah COLI yang sesuai untukmu :
(free of negative thinking okay!)

Apa itu Coli?

Coli ialah pakaian dalam yang digunakan untuk menyokong bahagian dada wanita.
Ia juga dikenali sebagai BRA. Coli yang bagus membantu memberikan sokongan pada payudara kamu
dan juga memperbaiki postur badan.

Type Bra :)

Tuesday, December 14, 2010

Tidak Lagi by Dr. Miera



Aku terbang tinggi
untuk mengejari
cinta kekasih hati
ini

Monday, December 13, 2010

RUPANYA SAYA BUKAN RABUN! TP SILAU CAHAYA

yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! 13.12.2010. 
saya pg cek mata, kerana, mata saya balik2 meNGOMPLEN balik2 tidak nmpk tulisan. kabur2 sakitt.. yeahh.. lalu terdesak KAKI ini berjalan. 
nasib baik la time tu juga jalan2 ma kazen~ dpt juga laaa. p kadai sipek mata...




kabur! hahahaha. tym ni kena chek mata~

Anta (please cadang tajuk)

Jangan kecewakan orang yang kamu cintai

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
    hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
     menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu  merasa berat badan kamu sudah bertambah.


Sunday, December 12, 2010

APAAAA??????????????/

haahhahahahhaa.. jangan terkejut k. 
ini bukan apa2 cuma.... ntah laaa..
kena baca sampai abis! 
tidak boleh skip2 tau!!! kui3

CONTEST - Bilangan paling RAMAI dlm satu gambar


CONTEST
 Bilangan paling RAMAI dlm satu gambar



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

Photo Contest: My Bestfriend Forever!!


Photo Contest: 
My Bestfriend Forever!!


Syarat-syarat penyertaan :

Saturday, December 11, 2010

PABILA PARA WSB BERAKSI!

malam penuh dugaan, banyak penderitaan, ermmm blaa blaa blaaaa... ndak tau ah!
angin meniup sayuuuuu sayuuuuuuuuuu.. ndak pun sempoiiii sempoiiiiiiiiiiiiiii
(bilang c Nieja Wind Gentle2 language)

Aweks CUN!!! dan Cowok GANTENG!!!

waaaaaaaaaaaaaaaaaa.. sapa ndak kenal LISA SURIHANI???? awekkkk ku tuh! (less) hahahah kidding!.. paling ku MINAT!... nda tau la... memang ARTIS CEWEK NO 1 DALAM DUNIA ku!.. ehhhhwaaaaaaaaaaaaaa!!! 

CUTE n LAWA!

yeeeeeehaaaaaaaaaa!!!


GIVEAWAY CONTEST dari ATOK




[ STICKY POST SEHINGGA 27/1/2011 ]

Perhatian Kepada Kaum HAWA!!

Message forward from my cousin, saya cuma menyebarkan kepada semua kaum hawa, xkira pondan atau pun apa2 sajalaaa(xtau, kui3)

PESANAN PENTING UNTUK SEMUA WANITA YANG PERGI KERJA, COLLEGE, ATAU SEKOLAH BERSENDIRIAN!!!

EDIT PHOTO CONTEST

waaaaaaaaaaaaaaa.. saya menjoin CONTEST untuk keSECOND kali nyer.. ahaks!! trimas kepada c promoter aku pun xkenal sapa. yg penting ahli WSB hehehee..... ok.. COntest Ni tentang edit2 gambar.! FUH! macam MAKANAN sa tau!. punyaaa laaa ni urggg!! sukaa sukaaaaa.. (manngkali la)


eyaaahhhhhhhhhhhh!! ini dia ciwik yg pembuat contest itu.. lawa kan? kiut lg tuu! fuh!.. Namanya Qaseh Dalia Adelia... WOW secantink orangnya.....

ok... syarat2 untk ikut contest ni mestilah mempunyai gambar yg BELUM DIEDIT dan SELEPAS DIEDIT. dan lepas tu, kena tag 4 orng member.. wow. Hadiahnyaa.. ermmm... jeng jeng jeng jenggggg... lu pikir la sendiri.. hahahahahaa.. ok2...Epppppppppppp!! Buat Entry tentang "EDIT PHOTO CONTEST" dulu tau! baru laaa tunjukkan gmbar2 yg telah diedit. tp sblum itu, kena FOLLOW empunyerrr COnteSt dulu. DISINI
yeahh,, setelah itu, bermaharaja lelah laa kalian semuaa untk mengikut CONTEST tersebut.

ok :)
Ini Sebelum DIEDIT

Ini Selepas DIEDIT

Ini Sebelum Diedit (adik c Majir)

Ini Selepas DiEdit :)

Sebenarnya banyak lg pic yg telah di Edit oleh saya. cuma, ermmmm... gara2 lappy kena format abis HARTA itu hilang begitu saja...Sekian Terima KASIH! eheheheh.. Hope Dalia sukee :)

Kalau Pic ni dpt Ikut Contest kan bagus juga. Tp Pic Sebelum xdee.. Lappy kena Format.. ermmm :(
so sad! HARAP Dalia dpt Pertimbangkan :)

4 person being tag :

p/s : berabis la kamurang k! hahahahaha GOOD LUCK!

Friendster, Tagged dan Kini FACEBOOK

Kenal x sapa ni? ni MARK ZUCKERBERG (pencipta FB)
yeah zaman muda mudi dulu FRIENDSTER. Sapa ndak tau apa tu FRIENDSTER? Kampungan la kamurang. Friendster yg lebih pemes dikenali sebagai FS telah menjadi PUJAAN HATI kepada para kaki tangan c online, dan para pencari ilmu hitam(ilmu guna2 @ santet) auuuu.... masih daku teringat kenangan lama. atukoi. FORM 2 aku suda pndai ni online2.. tp tym tu masi guna dial up..(ulu2@kampungan) manada wireless segala ni.. mangkali kalau ditanya, "nak! apa tu wifi?" xtau pak. "wireless?", natang gapo tu pak? kawe dop tahu.. =.= (klate la pulakk).. ahhhh! mesti ndak tau punyerrr.. kalau pg CC (cyber cafe@ kadai siber) MAHAL gilaaaaa mau sewa PC(kumputerrr) diaa.. 1jam bersamaan rm3.50. kalau beli kepsi suda kanyang. (adaka kepsi semurah begitu?)..

Thursday, December 9, 2010

Rahsia Bulan Lahir?

Me born in SEPTEMBER 7, 1993. N today. I'm 17 years old. FREAK YEAH!..  (stop speking)... ndalama lg 2011 umur ku suda menjadi 18.(tp sept 7 laa) yeahhh.. tp bukan ini yg aku mau bg tau laaaaa.. heehhe :P . okay. SIAPA LAHIR BULAN SEPTEMBER??? 
(klik tajuk)

LELAKI? turut minat SINETRON CINTA KIRANA?

waaaa.. aku tidak sangka! rupa2nya lelaki pun suka ngan sinetron cinta kirana ni.... aku pikirkan kaum hawa saja yg suka dan tergila2.. terutama pabila melihat AKSI PELAKON UTAMA LELAKI cGALANG. Durang bilang (Randy Pangalila,ntah betul ka x ejaan namanya ni). kamurang x percaya ka??? percayaa laaaaa.....
ada bukti bha,, seperti dibawah ni.

Petang? Bosan? BerDADIH JOM!

yeah! bosan???? xtau apa nk bt??? jawapanny GAMPANG aja! (senang saja!) tolong emak bt DADIH! weeehaaaaa.. 

ok. xtau apa tuh DADIH??? 
dadih tu sejenis PENCUCI MULUT! omputih belankkkk.. DESSERT!.. yeehaaaaaaaaaaaaa.. tau sudaaa???? dadih tu sejenis pencuci mulut (ulang lagi)

Ok, apa yg nk saya sampaikan ialah cara2 bt makanan ni :
LIST THING NEED TO HAVE!!!!
1. Serbuk DADIH (cam ada kat bwah ni, boleh pkai jenama apa2 saja n perisa apa2 saja)
2. Air SECUKUPNYA
3. Gula yg SECUKUPNYA
4. Krimer Sejat (yg cair kot)


Santai D Palu-Palu Beach Membakut


yeah. pada hari ahad bersamaan 5 disember 2010. byk pengalaman best. carik tuntul (siput sedut) d pntai. time ngah cari bende tuh, kedalaman paras air laut tu sampai paras dada aku. tinggi aku 169cm. so pndai2 la korang agak dalam air tu macam mana. hehehehe. memang best. kena g aku yg boleh2 berenang.(alah kadar jewww). kaki, tangan abis luka kena siput tu (tuntul) tajam kat bontot nyerr tau.. kalau luka BLEADING boleh mendatangkan JERUNG tau! hahahaa.. maen2 jew laah.. (bersemenajung pulak) hahahahaa..


Like Picture ni.

To : Mazeer Mohamad 

ni dia pic yg sa suka tu, tp sa edit2 laa.. pasal sa rasa macam menarik diEDIT-EDIT. (jangan marah arh!), hahaha.. walau apa pun. sbenarnya saya tidak tahu mau bt entry apa, jadi terpaksa la ko lg jadi BAHAN entry aku. hahahahaha. COPYRIGTH dari FB kau tu ah.



Tuesday, December 7, 2010

SPECIAL THANKS TO MAZEER MOHAMAD

baru 1 hari kanal ko..
macam2 uda ko tolong sa :)
suka sa tau....

Mazeer mohamad  anak kelahiran TAWAU.
hehehee... hari ni 7 december 2010
telah menerima ANUGERAH (ceeewaaah, aku tipu)
kerana telah banyak memberi tunjuk ajar dalam dunia fantasi
di bulan marikh. (watodiaaa).

Friday, December 3, 2010

RABUN MATA?

ok. kali ini aku cerita pasal RABUN MATA
byk dalam kelangan PELAJAR akan mengalami rabun mata.
lagi2.. PELAJAR yang CEMERLANG. 
apa nda.. macam 24JAM mau meliat BUKU. (ulat buku la katakan)

Thursday, December 2, 2010

Kerja?

yeah. dia kerja sudah..tp sa tidak tahula dia kerja apa.
coz bunyi msg dia begini
tut : ****, **** kerja tadi, skrg tengah rest. 1jam nie
tidak buli pegang hp.
me : ok2. nnt FREE msh ja (tym ak balas ni 1jam suda berlalu)

Wednesday, December 1, 2010

Meaning ABC -> Z

BOY : ABC


GIRL : huh?!


BOY : Always Be Careful


GIRL : ahh. and then?

BOY : DEFG

Clik HERE to FOLLOW!

Butang follower
Open Cbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...