LIKE!

favourite links

Sunday, November 3, 2013

The Making Of "AMANAT" by THE REJECTED

Assalamualaikum. Oleh kerana, Pensyarah kami telah memberi tanggungjawab yang harus kami jalani untuk kehidupan duniawi ini, kami telah melakukan sesuatu perkara diluar kepala otak kami iaitu sebuah "SHORT FILMS" yang bertajuk "AMANAT". Filem pendek ini telah diinspirasikan oleh pengarah kami iaitu Agnes merangkap penulis skrip. 

Cerita ini bermula apabila 4 orang sahabat yang ingin melakukan sebuah kajian yang terletak di kampung Edaman. Namun, perkara yang tidak dapat dielakkan telah berlaku, apabila kenderaan yang digunakan telah mengalami kerosakan secara mengejut. Muncul 2 orang kampung yang tidak dikenali telah menawarkan diri untuk membantu membaiki kenderaan tersebut. Tetapi, untuk membaiki kenderaan tersebut memerlukan masa yang agak lama sedikit. 

Oleh itu, perjalanan 4 orang sahabat ini terbantut dan dibawa ke rumah seorang orang tua untuk meneduhkan diri ketika kenderaan mereka sedang dibaiki pada malam itu juga. Dalam pada masa itu, mereka telah diberi sebuah kotak yang berbalut kemas dengan kain kuning. Orang tua tersebut meminta mereka untuk membawa kotak tersebut ke kampung Edaman dan memberikan kotak tersebut kepada seseorang yang berada di kampung tersebut. 

Perasaan yang ingin tahu telah membuak-buak antara mereka. Perkara tersebut telah menyebabkan seseorang daripada mereka telah membuka kotak tersebut. Mereka sangat terperanjat akan isi kandungan yang berada dalam kotak tersebut. Lalu mereka... ... ...

Gambar lain KLIK SINI

No comments:

Post a Comment

Kumin-Kumin! Jum jum!

Clik HERE to FOLLOW!

Butang follower
Open Cbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...