LIKE!

favourite links

Tuesday, March 22, 2011

23,03.2011 Hari Keramat!

Esok hari keramat bagi aku,
juga pada smua candidate SPM 2010.
Esok juga harinya result SPM kluar..
Esok itu 23,03.2011.. makaaaa
aku sangat takut..
aku bukannya seorang pelajar yang sentiasa cemerlang
dalam semua ujian atau peperiksaan.. (aku babal)
oleh itu, debaran hari sangat takut! aish! aku takut!
serius! pasal aku tau, aku tidak study betul-betul
itu sebab aku takut..
sekarang baru menyesal tidak study bgus-bgus
dan betul-betul... arghhh!! pusing! blurr!

bilang exguru kelas ku.. iaitu Mr. Joe
" gud luck esok...apapun result yg kamu dpt...
jgn kcewa n jgn terlalu gembira...life must go on...
but i pray for the best result....especially for Physics"
Dia memang guru kelas yg cukup bagus dan baik! 
dia juga cukup sporting..sampaikan kami suka jaat ma cikgu ni..
tp apa2 pun. dia la guru kami paling THE BEST!
 tym ni befday dia. hehe :) kami sambut d mok cafe!
orang yg kami tunjuk tu lah guru kelas kami!! 
fom 4 dan fom 5! heehh!!
(aku banyak lari tajuk)
So! Hari Esok! Hari yang di nanti2.. 
slama byk hari yg menjadi suspen..
kononnya result kluar... padaallll
tipu sjaaa!! cishh!!!

23.03.2011
Cara untuk semak keputusan SPM secara SMS ialah :
SPM SEMAK (nO K/P) (angka giliran) dan HANTAR ke 15888
Keputusan spm akan kluar pada jam 10. 
jadi.. kita semak dulu lah guna SMS baru p ambil result..
pasal suda tau.. jd tidak gentar juga kan..???
tp ak takutt!!!!! dan aku lupa angka giliran ku. haahha :P 

Thursday, March 17, 2011

Jo Jo Save

"Jojo Save, 
malam-malam melatup
anak cina jatuh sakit 
dikubur atas bukit 
menjadi antu bangkit"

Aku RINDU zaman kebudak-budakkan ku, semua kazen-kazen ku ketika itu masih budak-budak juga, masih belum bisa mengenali erti malu, segan..

Tadi, ketika aku balik dari kerja, aku ternampak budak-budak main Jojo sep @ men bubut-bubut, aduhai.. rindu ku makin kuat.. dalam hatiku " Bila lagi aku boleh men bubut-bubut ni.. " Semua sepupu ku besar-besar, ada yang telah jauh merantau, ada yang belajar jauh dari sisiku dan keluarga. adui. tapi tidak mungkin lah aku mau main lagi benda-benda macam ni, sebab umur pun meningkat, dan bla bla bla. hahaha. sia-sia pun saja lah..main dalam mimpi.. hehe :)

Friday, March 11, 2011

PerSAMAAN Ob*m* dengan P*lin

Apakah perSAMAAN Obama dengan Palin? 
Mesti kamurang ndak tau ni kan???


PIKIR!

THINK!

THINK AGAIN!!!

HAAAAAAAAAAAAA!!!!

Mok taw jawapannya kaa yaa???

ermmmm (~_~")

Persamaanya :

Dua-dua ni urang tia kanal kamurang! hahaha!
(Mereka tidak kenal korang lah weyh!)

Wednesday, March 9, 2011

Cara Ngurat Pelayan Cafe

Sempena aku bekerja di sebuah Cafe. Banyak peristiwa yang terjadi di hadapan, belakang, kiri, kanan, atas, bawah mata-mata kuyup ku. Entri ku kali ni ingin mengkongsikan cara-cara pelanggan yang datang ke Cafe sambil mengurat pelayan-pelayannya. Ish.. Ish.. mana tau lah ada yang berkenankan?

1. Order makanan atau minuman lambat-lambat.
Caranya begini, mula-mula order makanan dulu, lepas tu biarkan dia (si pelayan) lama-lama menunggu order yang seterusnya, jangan order air dulu, biar dia tersegat lama-lama menunggu order. Nanti kalau dia jalan, cuba panggil balik untuk suruh order minuman pula! Hehe!

2. Pura-pura minta tisu.
Pura-pura minta tisu sama dia, apabila dia datang, terus tanya apa no henponnya. Kalau dia tanya "Buat apa nombor handphone saya?", jawab jak, "Untuk dihubungilah, ndakkan mau ditelan pula?". Hehe! 

3. Try pinjam sebatang Pen.
Kalau dia datang hantar makanan atau minuman, pinjam sebatang pen dari dia, dia mesti bagi punya, untuk memenuhi kehendak pelanggan lah katakan. Tulis nomber telefon anda dalam sehelai tisu ataupun sehelai kertas, tapi kalau mau lebih cantekk punyaaa.. ampai bah kau name card! Haha! Trus alamat sekali. Kalau dia berkenan, pasti malam tu juga dia p miskol-miskol. Haha!

4. Cari Point untuk tegur dia.
Buat-buat lah sesuatu yang ndak kena, contohnya, bila dia melimpas, tanya dia kenapa air yang anda minum wangi, kalau dia tanya wangi sabun, cakap jakk wangi minyak wangi, harum begitu! hahha! terus tegur-tegurlah, minyak wangi apa diguna, bau dia sangat manis,.. jangan jak kena bubuh racun atau guna-guna. hahaa. itu sandi, mati kau geng!

5. Kenyit-kenyit mata.
Haar harr! Haarr! aku ndakda idea suda, kalau sudah suka tu, hari-hari la kau datang p cafe tu, semata-mata mau tengok dia, mau dia layan kau, waaa!! bahagia kau arhh! dari sana, dia kenal kau lah, mungkin juga bibit-bibit suka itu muncul, apa lagi kalau kau tu cantik/hensem, waaa tambah la dia bebunga-bunga kalau ada urg cantik/ensem suka sama dia. hahah! 


Okay lah, itu saja! TC!

Monday, March 7, 2011

Break your HEART



C
Whoa whoa whoa

Verse 1:
   Am
Now listen to me baby,before I love and leave ya
They call me heart breaker,I don't wanna deceive ya
  G
If you fall for me,I'm not easy to please
I might tear you apart 
  C
Told ya from the start,baby from the start

Chorus:
   Am                                              C
I'm only gonna break break your break break your heart (x4)

  C
Whoa whoa whoa whoa 

Verse 2: 

  Am
There's not point trying to hide it,no point trying to evade it
I know I got a problem,a problem with misbehaving
  G
If you fall for me,I'm not easy to please
I might tear you apart
  C
Told ya from the start,baby from the start

Chorus:

  Am
I'm only gonna break break your break break your heart (x4)

  C
Whoa whoa whoa whoa

Bridge:

  Am
Eh,and I know karma's gonna get me back for being so cold
Eh,as the big bad wolf I was born to be bad and bad to the bone
Eh,if you fall for me I'm only gonna tear you apart
  G
Eh told you from the start

Chorus:
  
  Am
I'm only gonna break break your break break your heart (x8)

  C
Whoa whoa whoa whoa         

Thursday, March 3, 2011

Aku Tidak Sempurna

Aku tidak sempurna seperti yang kau inginkan,
Aku tidak cantik seperti teman wanita yang kau impikan.
Andai kau rasa bila cinta yang kau puja selama ini tidak dihargai,
Andai kau  mengerti erti rasa cinta sejati.

Aku sayang dirimu bukan kerna paras rupa,
Aku tahu kau rupawan, jika aku tiada, 
Kau boleh cari mana-mana wanita yang kau inginkan,
Tapi salahkah aku mencintaimu setulus hati?
Salahkah aku ingin memegang tanganmu walau hanya sesaat?
Hari itu, aku sangat cemburu melihat sepasang kekasih yang sangat manis,
Tapi aku tahan, kerna itu maksiat, yah aku tahu itu maksiat!
Tapi pada hari itu, aku tidak sengaja menyentuh tangan kau,
Bukan apa, aku cuma takut jatuh, pasal tangga eskalator itu tidak bergerak dan ia sangat tinggi.
Tapi kau mengelak daripada aku menyentuh tangan kau, yah aku tahu, mungkin kau malu
Ada teman wanita seperti aku, maaflah andai aku tidak sempurna untuk kau,
Kau tentu tahu juga tiada manusia yang terlahir sempurna.

Tuesday, March 1, 2011

March KEMBALI!

Buka Tutup
Buka Tutup
Buka Tutup
MATAKU!!

YEAHHHHH!! 
Sekarang bulan 3 sudah.. Lamanya aku tidak UPDATE blogku ni,
Bulan 3.. ermm.. tidak lama lg Keputusan SPM keluar.
Baru lah aku berkakai mencari idea untuk meredahkan perasaan ku
yang sangat-sangat takut, gelisah.. suramm.. ahh!!! antalah!

ok. ini jak! hahah! sebagai bukti ak update. jap g mok update yg lain~ huha~!

Clik HERE to FOLLOW!

Butang follower
Open Cbox
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...